Koriolimpia – kiírás és nevezési lap

Gyertek, érezzétek jól magatokat egy kiváló sportos bulin! Részletek és nevezési lap a cikkben.

1. A kori-olimpia szervezője és rendezője
A Gyöngyösi Sportfólió Kft. írja ki, szervezi és működteti a rendezvényt, melynek lebonyolítása a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrandon, a Gyöngyösi Jégpályán kerül megrendezésre. (3200, Gyöngyös, Pesti út 37/1.)

2. A kori-olimpia célja
Az eseményre regisztráló iskolai csapatok részére korcsolyás ügyességi és gyorsasági feladatsor biztosítása, az 1-2, 3-4, 5-6, 7-8. osztályos tanulók és középiskolás diákok találkozásának elősegítése. A résztvevő csapatok teljesítményének értékelése, a legjobban teljesítő csapatok díjazása.

3. A nevezési és részvételi feltételek
Az eseményre az általános iskolák 1-2, 3-4, 5-6, 7-8. osztályos tanulói és középiskolás diákok nevezhetnek be. A csapat összetételét tekintve lehet 6 főből álló fiú, 6 főből álló lány, és 6 főből álló vegyes csapatoknak (3 fiú-3 lány) nevezni.

4. A nevezési eljárás és a határidő
A nevezés az iskolákkal közvetlen kapcsolatban álló személynél, Lukovszki Juditnál tehető meg, a következő elérhetőségi címeken:
E-mail cím: marketing@gyongyosisportfolio.hu
Telefonszám: 06-70-866-9564
Nevezési határidő: 2018. január 15.

5. A verseny lebonyolításának rendje, menete
A verseny kettő szakaszból áll:

1.) Alapszakasz: A nevezett csapatoknak a teljesítendő ügyességi feladatsort a Gyöngyösi Jégpályán kell teljesíteni, akár testnevelés óra keretében is. Ettől eltérő külön időpontot csak 16 óráig bezárólag tudunk biztosítani, melyre előzetes bejelentkezés által lehet jelentkezni a benevezett csapat által megjelölt időpontban. A csapat csak felnőtt kísérő, testnevelő jelenlétével vehet részt a versenyben. A teljesítés idejét, azaz a feladatok végrehajtásának időintervallumát regisztrátor fogja mérni, valamint a testnevelő tanár aláírásával kell annak hitelességét igazolni. Az alapszakasz lebonyolításának határideje: 2018. február 2.

2.) Döntő: A döntőben a korcsoporton belüli az alapszakasz legjobb időeredményeivel rendelkező 4 csapata vehet részt és mérettetheti meg magát. A döntő napján minden bejutott csapatnak a belépés díjtalan a verseny utáni időszakaszban is.
A döntő időpontja: 2018. február 10.

A verseny lebonyolításának részletes leírása

A benevezett iskolás tanulóknak 3 feladatot kell teljesíteniük csapatonként. A három feladat során csapatonként a 6 versenyzőből 3 versenyző a jégpálya egyik végén, 3 versenyző pedig a jégpálya másik végén helyezkedik el. Minden csapat legelső versenyzője a rajtvonal mögött sorakozik fel további csapattársaival. A pálya hossza tervezetten 15 m.

1. feladat: A versenypályán elhelyezkedők kezében lévő egy db teniszlabdát kell beletennie a kihelyezett tárolókba úgy, hogy azoknak benne kell maradnia. A feladat így halad folyamatosan váltószerűen. A feladat akkor tekinthető befejezettnek, amikor az utolsóként induló hatodik versenyző is beért a rajtvonal mögé. A feladat alatt a gyorsaság időmérő eszközzel lesz megállapítva. Ha a labda kiesett a tárolóból újra nem lehet beletenni, ebben az esetben + 0.30 mp növeli az időeredményét/kiesett labdánként.
A feladat időtartama kb. 10 perc, teljesítménytől függően.

2. feladat: A jégpálya egyik felén elhelyezkedő 3 versenyző közül az első egy hokiütő segítségével gumilabdát kell, hogy vezessen a bóják mellett folyamatosan, egyenesen. Amint a feladatot végrehajtotta és beért a rajtvonal mögé, az ott lévő első ember elindulhat a labdával, hogy végrehajtsa ugyanezt a feladatot. A feladat így megy folyamatosan, akkor tekinthető befejezettnek, amikor az utolsó induló hatodik versenyző is beért a célvonal mögé. A feladat alatt a gyorsaság időmérő eszközzel lesz megállapítva.
A feladat időtartama kb. 10 perc, teljesítménytől függően.

3. feladat: A rajtvonalról indulva felmatricázott dobozokat kell eljuttatni a pálya végére úgy, hogy a futam végén egy 6 dobozból álló piramist kell felépíteni, mely a jégpálya logóját ábrázolja. Minden versenyző 1 dobozt tesz le a kihelyezett területre, ezután visszakorcsolyázik a rajtvonalra, s a visszaérkezést követően indulhat el a következő versenyző. A feladat akkor tekinthető befejezettnek, amikor a hat dobozból álló piramis elkészül, s az utolsó versenyző is visszaért a rajtvonal mögé. A feladat alatt a gyorsaság időmérő eszközzel lesz megállapítva.

A feladat időtartama kb. 10 perc, teljesítménytől függően.
A három feladat során elért időeredmények kerülnek összegezésre és meghirdetésre a csapatoknak a versenyt követő 15 percen belül.

Az alapszakasz zárását követően a döntőbe jutott csapatokat február 16-án 12 óráig a szervező kiértesíti.

6. A díjazás
A versenyre benevezett csapatok helyezéstől függetlenül egy alkalomra szóló belépőjegyet nyernek a Gyöngyösi Jégpályára.
A döntőbe jutott csapatok mindegyike helyezéstől függetlenül csapatonként 20 fő részére szabadon felhasználható belépőjegyet nyer a Gyöngyösi Jégpályára. Felhasználható 2018. december 31-ig.

I. helyezett: serleg, érem, tárgyjutalom, egyedi strandbelépő
II. helyezett: serleg, érem, egyedi strandbelépő
III. helyezett: serleg, érem, tárgyjutalom
IV. helyezett: oklevél, egyedi tárgyjutalom

6. A felszerelések, eszközök
A benevezett csapatoknak a feladatok végrehajtásához szükséges – korcsolyacipőn kívül – eszközöket a Gyöngyösi Sportfólió Kft. biztosítja, melyet technikai személyzet felügyel és segít használni.

7. Média
A döntőről készült képeket a Gyöngyösi Sportfólió Kft. közösségi oldalán megoszthatja, a résztvevők és az érdeklődők megtekinthetik a verseny menetét.

Nézegessetek képeket a tavalyi versenyről itt

Megosztás / Kedvelés
Share